experience distillers masterclass

Van fan tot fijnproever, van liefhebber tot connaisseur: na het volgen van de distilleerzame Distillers Masterclass ben je een echte kenner.

Tijdens de masterclass leer je alles over het ambachtelijke en bijzondere distilleerproces, in de distilleerhoofdstad van de wereld: Schiedam. Vijf eeuwen kennis, innovatie en liefde voor het distilleren komen samen in een 3 uur durende interactieve masterclass. Maak kennis met de theorie over technieken en smaken. Sta stil bij de ontwikkelingen en trends, ruik aan botanicals, proef, herken en mix.

programma van de masterclass

Onze professionele bartender heet je welkom in de voormalige brandersmolen De Palmboom. Terwijl hij een heerlijke Distillers Academy signature cocktail voor je bereidt, praten en leren jullie over gedistilleerd in het algemeen en de Schiedamse distillaten in het bijzonder.

Beklim vervolgens de molentrappen naar de sfeervolle masterclassruimte. Schuif aan bij het college van de vakexpert. Deze ‘chef-kok’ of ‘alchemist’ van de distillaten vertelt je meer over het rijke brandersverleden van Schiedam en het ambachtelijke distilleerproces van grondstof tot eindproduct.
Aan de hand van eeuwenoude stookkennis, de nieuwste ontwikkelingen, de smakelijkste achtergrondverhalen en de meest uiteenlopende botanicals leer je wat een distillaat uniek maakt en hoe de verschillende dranken en merken zich van elkaar onderscheiden. Proef, kijk, ruik, ontdek en vergelijk tijdens de proeverij.

Koop hier jouw ticket voor de Distillers Masterclass: kies in de kalender de gewenste datum en vul vervolgens het reserveringsformulier in. Hier vul je ook het aantal gewenste tickets in. Voor groepen: reserveer via de onderstaande groepenkalender.

We houden de masterclasses graag klein en exclusief. Daarom zijn er maximaal 16 plekken per keer beschikbaar. Wij adviseren je dan ook vroegtijdig te reserveren. De masterclass gaat door bij een inschrijving van minimaal 8 deelnemers, dit hoor je uiterlijk drie dagen voor aanvang. Alle bezoekers dienen 18+ te zijn.

Een masterclass duurt ongeveer 3 uur en is exclusief eten. In de molen is geen lift aanwezig.

Kijk in de kalender voor de beschikbare plekken.

Reserveer in de kalender een Distillers Masterclass voor een groep tot 16 personen: kies in de kalender de gewenste datum en vul vervolgens het reserveringsformulier in. Alle bezoekers dienen 18+ te zijn.

Een masterclass voor groepen duurt 3 uur en is te boeken van donderdag t/m zondag en is exclusief eten. In de molen is geen lift aanwezig.

Wil je alleen of met klein(er) aantal personen komen, reserveer dat een datum uit de open inschrijvingslijst.